2021-11-05 08:16:43• hírek • Szatmár.ro

Újabb nyolc településen bővítik a víz- és csatornarendszert

Az „Északnyugati fejlesztési régió, ezen belül a Szatmár megyei víz- és csatornahálózat infrastruktúrájának kiépítését célzó regionális terv 2014-2020” utolsó két szerződését szerződést csütörtök délután írták alá az Apaserv Rt. szatmári székhelyén, melyeknek köszönhetően további nyolc településen bővíthetik ki a víz- és csatornarendszert.

„Ma aláírtuk az utolsó két szerződést, mely a Szatmár megyei víz- és csatornarendszer bővítését célozza meg, így már csak egy szerződést kell aláírnunk, ami a szatmári víztisztító üzem elektromos árammal való ellátását fogja biztosítani. A ma aláírt szerződések nagyon fontosak, költségvetésük tekintetében is a legnagyobbak, és olyan területeket céloznak meg, melyeken a vízellátás problémát jelent, különösképp nyáron. A kivitelezőket arra kérem, hogy tartsák be a határidőket, és az állampolgárok érdekében legyenek igazi partnerei a helyi önkormányzatoknak” – mondta el a helyszínen Pataki Csaba megyei tanácselnök.


A csütörtökön aláírt első szerződés révén Komorzán és Tartolc területén épül majd ki a víz- és csatornahálózat, ennek összértéke 56.880.082 lej áfa nélkül, a kivitelezésre szánt idő pedig 21 hónap, amelyhez még egy 36 hónapos jótállási időszak is tartozik. A második szerződésnek köszönhetően Avasfelsőfaluban és Avasújfaluban, illetve a hozzájuk tartozó településeken, azaz Lunaforráson, Túrvékonyán, Lajosvölgyén és Mózesfalun végeznek majd fontos fejlesztéseket. E projekt értéke 109.484.373,81 lej, a kivitelezőnek pedig 22 hónap áll majd rendelkezésére a munkálatok elvégzésre, melyekre további 36 hónap garanciát kell vállalnia.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: